9 Eylül 2012 Pazar

Cevizli Burma Tatlısı


Bayram günlerinin değişmez tatlısıdır bizim evde burma tatlısı. O yüzden ne zaman yesem bana hep bayram günlerini anımsatır. Aslında baklava yufkası açmak herkesin harcı olmadığı için yapımı zordur ama son günlerde marketlerde satılmaya başlanan hazır baklava yufkaları ile çok pratik bir şekilde leziz sonuçlar elde ediliyor. Bu yüzden artık ne zaman o günleri özlesem kısa sürede bu enfes tatlıyı yapıyorum. İster kendi açtığınız yufkalar ile isterseniz hazır baklava yufkaları ile sizin de denemenizi öneririm.
Cevizli Burma Tatlısı
Malzemeler
•    6 baklava yufkası
•    150 gr eritilmiş tereyağı
•    1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet İçin
•    4 su bardağı şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu
Yapılışı
1.    Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
2.    Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
3.    3 yufkayı aralarına erittiğiniz tereyağını sürerek üst üste dizin.
4.    Üzerine ceviz serpiştirin ve ve yufkaları oklavaya çok sıkmadan sarın.
5.    Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek ve büzüştürerek oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye alın.
6.    Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerine yağ sürün.
7.    190 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8.    Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
9.    Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkanızın taze olması gerekmektedir.
•    Eğer cevizinizi kabuklu olarak satın alacaksanız kabuğunun açık sarı ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz.

Hiç yorum yok: